Nova parking mesta u naselju Avenija 1

Foto: cacak.org.rs

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i njegov pomoćnik Miloš Stevanić u sredu su se sastali sa Miloradom Zlatićem, stanarom naselja Avenije 1 i jednim od pokretača rešavanja problema parking prostora u ovom naselju. Na uglu Bulevara Vuka Karadžića i Ulice Stoje Tošić, pre nekoliko nedelja završena je izgradnja parkinga, sa nešto više od 30 parking mesta, za stanare okolnih zgrada. Investicija je vredna šest miliona dinara, od čega je 5,5 obezbedila Vlada Republike Srbije, preko JP „Putevi Srbije“, a pola miliona za rasvetu i obeležavanje parking mesta finansirano je iz gradske kase.

Foto: cacak.org.rs

Gradonačelnik Todorović je istakao da je ovo samo početak rešavanja problema nedostatka parkinga u naseljima u kojima su građene višespratnice sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, kada pored njih nisu predviđani parkinzi.

-Ovih 30 mesta je početak, svesni smo da je nedovoljno za sve stanare. Generalnim planom predvideli smo proširenje parking zona u ovom delu grada, kao i pretvaranje Ulice Stoje Tošić u jednosmernu, čime bi se dobilo još oko 30 parking mesta – rekao je Todorović.

On je istakao da je obaveza gradskog rukovodstva da se u ovakvim stambenim prostorima, a slični se nalaze i na Ljubić keju i Avladžinici, što više javnog prostora obezbedi za prakinge. Kako je naglasio gradonačelnik, kao dugoročno rešenje u ovom delu grada, predviđena je izgradnja velike javne garaže, sa oko 300 parking mesta,
Milorad Zlatić je rekao da je novih 30 parking mesta početak rešavanja ovog problema.

-U ovom naselju su i vrtić i škola, veliki broj pešaka svakodnevno ovde prolazi, neophodno im je obezbediti siguran i nesmetan prolaz, prvenstveno slobodne trotoare. Nadam se ubrzanoj izgradnji parking prostora i rešavanju ovog problema – rekao je Zlatić.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.