Zlatibor sve privlačniji za turiste

Ovogodišnju letnju sezonu na Zlatiboru direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović ocenjuje kao veoma uspešnu.

To potvrđuju obrađeni statistički podaci po kojima je u prvih osam meseci ove godine zabeležen porast proja turista za oko 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović ističe da je prethodna godina bila rekordna po broju posetilaca ali da je ova godina na putu da bude još bolja. Prema obrađenim podacima prošle godine na našoj planini je registrovano 180 000 posetilaca, a ove godine kada se uračunaju i neregistrovani posetioci, očekuje se oko 250 000 uz ostvarenih 1,2 miliona noćenja. Od ukupnog broja posetilaca dve trećine su domaći gosti dok jednu trećinu čine stranci.

„To nas posebno raduje. Dokazuje da je Zlatibor jedna moderna, interesantna i pre svega turistički atraktivna destinacija, koju svi rado posećuju. Raduje nas činjenica da se veliki broj turista vraća na Zlatibor zadovoljani uslugama koje ovde dobijaju i sadržajima koje im ova destinacija nudi. To bogatstvo sadržaja je ono po čemu se Zlatibor razlikuje od ostalih destinacija“, dodaje direktor TO „Zlatibor“.

Ono što utiče na povećanje broja turista je kontinuirani razvoj same destinacije – povećano ulaganje u okolne turističke lokalitete, uređenje infrastrukture, organizovanje izleta, otvaranje novih smeštajnih kapaciteta, hotela i apartmana, uređenje novih pešačkih i bicilkističkih staza i adrenalinskih sadržaja. Zlatibor je pogodan i za pripreme sportista. Ovog leta, pred nastupajuću sezonu, na pripremama je bilo čak 25 fudbalskih ekipa.

„Zlatibor se definisao kao jedna sportska destinacija, idealna za pripreme sportskih ekipa. Oni svoje bazične pripreme obavljaju upravo ovde. Konstantnim ulaganjem i razvojem sportske infrastrukture doprinosi se da iz godine u godinu na pripreme dolazi sve više sportskih ekipa. Ove godine smo imali preko 25 fudbalskih ekipa. Sama činjenica da su četiri prvoplasirane ekipe iz Srbije: „Zvezda“, „Partizan“, „Vojvodina“, „Mladost“ iz Lučana bile na pripremama na Zlatiboru nam govori da se Zlatibor razvija u dobrom smeru i da sportski turizam na Zlatiboru ima perspektivu“, zaključuje Živanović.

Živanović dodaje da će se i u narednim godinama aktivno raditi na unapređenju sportske infrastrukture, najaljujući izgradnju još jednog fudbalskog terena koji će dati veliki doprinos razvoju Zlatibora kao sportske destinacije.

Izvor: Zlatibor pres, Dragana Rosić

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.