Zlatibor sa pola miliona noćenja najposećenija planina u Srbiji

Foto: B. Puzović

Zlatibor je bio najposećenija planina u Srbiji u prvih osam meseci ove godine, sa 491.000 ostvarenih noćenja, saopšteno je danas iz Turističke organizacije Zlatibor.

Uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji usled pandemije korona virusa, Zlatibor je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku zabeležio rekordnu posećenost.

Ove godine veliko interesovanje vladalo je za vidikovce na Gradini i Obadovom brdu koji su izgrađeni prethodinih godina, a započeta je i velika rekonstrukcija turističkog centra planine.

Kraljev trg dobiće potpuno novi izgled, a radovi se privode kraju.

Završava se i uređenje Trgovačke ulice u koju će se smestiti svi lokali koji su se ranije nalazili oko jezera, a ulica koja spaja hotel Olimp i odmaralište Dunav će biti moderno šetalište.

Posle završetka rekonstrukcije Trga i puštanja u probni rad turističkog projekta Gold Gondole, priprema se još jedna velika investicija, na Ribničkom jezeru – na međustanici gondole biće podignut turistički kompleks Zlatni grad na više od 200 hektara, saopšteno je iz TO Zlatibor.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.