Zimske službe spremno dočekuju sezonu

Gornji Milanovac – U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je trideset prva sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu našlo se trinaest tačaka.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice, Opštinsko veće donelo je Zaključak o prihvatanju predloga Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji opštine Gornji Milanovac i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje. Prema rečima predsednika Kovačevića cene ostaju identične kao i u 2017. godini.

Takođe, Opštinsko veće donelo je Zaključak o prihvatanju predloga Plana zimskog održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje. Prema rečima direktora Javnog preduzeća Božidara Vučetića, to preduzeće spremno čeka zimsku sezonu. Planirano je da se čisti 22 km i 620 m ulica prvog prioriteta, 35 km i 106 m ulica drugog prioriteta i 24 km i 750 m ulica trećeg prioriteta, kao i putevi na teritoriji opštine.

O spremnosti zimske službe govorio je i predsednik opštine, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

„Sve je spremno za zimsku sezonu, ovaj Izveštaj usvojen je i na sednici Štaba za vanredne situacije. Ove godine smo još spremniji u odnosu na prošlu godinu, kada je Javno preduzeće za izgradnju opštine prvi put radilo zimsko održavanje i u gradu i na selu i prošla godina nam je služila kao dobra polazna osnova za ovu sezonu. Oko 5 miliona dinara su uštede zato što je Javno preduzeće čistilo sneg prošle sezone, a ne neko privatno preduzeće. Ove godine smo mnogo bolje opremljeni kada je mehanizacija u pitanju. JKP „Gornji Milanovac“ stavlja na raspolaganje jedan kamion, koji je ove godine kupljen, i on će kad god je potrebno čistiti sneg, kao i jedan skip. Javno preduzeće za izgradnju je takođe nabavilo novu mehanizaciju, u narednim danima stiže i jedan veliki traktor koji će služiti za zimsko održavanje, tu su i tri skipa. Sve u svemu, mehanizacija je spremna za zimsko održavanje i gradskog i seoskog područja“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Većnici su jednoglasno usvojili i Rešenje o poveravanju linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Gornji Milanovac, kao i Zaključak o prihvatanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Gornji Milanovac za period od 1. januara do 30. septembra 2017. godine.

Nakon izlaganja novog vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje Zorana Baraća, Opštinsko veće donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na Kolektivni ugovor kod poslodavca JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.

Usvojena su i tri Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskih planova i to Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac (četvrta izmena), Apoteke Gornji Milanovac i Muzeja rudničko – takovskog kraja.

Govoreći o stanju u Apoteci, predsednik opštine istakao je da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja, od kojeg su prošle sedmice i dobijene preporuke u vezi sa funkcionisanjem ove ustanove.

„Dobili smo preporuke koliki deo mora biti u vlasništvu opštine dok se svi dugovi ne izmire. U opštinskom vlasništvu će na početku sigurno ostati jedna apoteka u gradu, sa određenim brojem zaposlenih i jednim farmaceutom i tehničarem. To je zakonski minimum, a ovaj drugi deo ćemo ponuditi privatnim farmaceutskim kućama. Postoji interesovanje tri velike farmaceutske kuće, ali sve te odluke moraju proći Opštinsko veće i Skupštinu opštine, pa ćemo o tome tad i raspravljati“, istakao je predsednik Kovačević.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i Zaključak o davanju saglasnosti Opštinskom pravobraniocu za zaključenje sporazuma povodom predloga za mirno rešenje spora, Rešenje o promeni aproprijacije i Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.

TV Lav Plus

 

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.