Zimske aktivnosti biciklista Borca

Juniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC vratila se sa zimskih priprema u Baru, a deo seniorske kipe nastupio na trci Tour of North Cyprus.

Posle sezone u ciklo krosu biciklisti Borca krenuli su sa radom na drumu. Koristeći školski raspust juniorska ekipa kluba boravila je na 10-to dnevnim pripremama u Baru. Ekipa u sastavu Stefan Sretenović, Veljko Vučićević, Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić odradili su bazični deo priprema na Crnogorskom primorju gde su u optimalnim uslovima u zimskom periodu mogli da na drumu prevezu prve ozbiljnije kilometre. Pripreme su protekle u najboljem redu i uradjeno je sve šta je planirano. Naši biciklisti imali su i dobre sparing partnere jer su sa njima bili i biciklisti iz Aranđelovca.

U saradnji sa Biciklističkim klubom Partizan iz Beograda, kombinovana ekipa ova dva kluba, nastupila je na međunarodnoj trci Tour of North Cyprusi. Zahvaljujući angažovanju Selektora Ivana Stevića organizator je poslao poziv i obezbedio kompletne troškove puta i boravka. Ekipa u sastavu Stefan Stefanović, Jovan Rajković, Aleksandar Roman i Stevan Klisurić nastupili su kao ekipa BORAC Čačak. Trka je trajala tri dana, od 09-11.02.2018.godine, sa etapama od 140km, 186km i zadnji dan ulična trka od 37km. Na stratu je bilo 105 takmičara iz cele Evrope. Od naših biciklista nije se mogao očekivati neki značajniji rezultat, jer su oni trenirali u zimskim uslovima i malo su prešli kilometara na drumu, ali ovo im je bila dobra prilika da provere svoju trenutnu spremnost i u toplijim vremenskim uslovima naprave prve značajnije kilometre. Stefan Stefanović je trku završio u prvoj trećini, Jovan Rajković se razboleo drugi dan i odustao je dok je Aleksandar Roman drugi dan imao kvar na biciklu i morao da odustane, a Stevan Klisurić je korektno odvezao trku i završio u prvoj polovini. Inače na trci dominirali su biciklisti iz Slovenačke ekipe ADRIA koji su pobedili u generalnom plasmanu, a njihov član Dušan Rajović iz Kraljeva drugi dan osvojio je drugo mesto i pobedio je uličnu trku.

U narednom periodu seniorska ekipa kluba odlazi na bazične pripreme u Crnu Goru-Bar gde će boraviti do prvih toplijih dana u Čačku. Na pripremama boraviće Marko Danilović, Stefan Stefanović, Jovan Rajković i Milan Milivojević. Njima će se priključiti i ostali biciklisti iz Srbije i zajedno će se pripremati za predstojeću sezonu.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.