Zdravije i bezbednije za đake nakon rekonstrukcije (VIDEO)

Gornja Gorevnica Prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamato obišao je danas osnovnu školu „Stepa Stepanović“ kojoj je japanska Vlada obezbedila sredstva za rekonstrukciju krova i oštećenih plafona. Radovi su realizovani u okviru projekta POPOS koji u Srbiji Japan sprovodi od 1999. godine.

Rekonstrukcija škole u Gornjoj Gorevnici sprovedena je tokom leta. Radovi na krovu i plafonima obuhvatili su površinu od oko1100 metara kvdratnih, a njihova vrednost je 72000 evra. Zahvaljujući ovim sredstvima učenici sada imaju mnogo bolje uslove za boravak u školi.

Osnovna škola „Stepa Stepanović“ izgrađena je pre nekoliko decenija .U Drugom svetskom ratu u njoj je bila smeštena bolnica. Direktorka škole Lela Đačić zahvalila se na donaciji ističući da će se škola truditi da opravda ukazano poverenje predanim radom ugledanjem na japanski narod koji je u svetu poznat, kako je istakla, po disciplini, vrednoći i posvećenosti.

Visoki gost iz Japana zahvalio se Ministarstvu prosvete , nauke i tehnološkog razvoja na njihovim naporima da unaprede uslove obrazovanja u Srbiji i na podršci kolu pruža projektu POPOS. Masajoši Jamata čestitao je OŠ „Stepa Stepanović“ na uspešno realizovanoj donaciji.

Pre implementacije ovog projekta krov je prokišnjavao, plafoni su se urušavali, a visok nivo vlage prouzrokovao je ozbiljne zdravstvene probleme kod đaka i osoblja. Nakon rekonstrukcije bezbednost i sanitarni uslovi su poboljša“, rekao je Jamata.

U okviru rekonstrukcije krova i plafona obnovljena je gromobranska i elektro mreža i zamenjena rasveta za šta je grad uložio milion dinara. Prema rečima zamenice gradonačelnika Čačka Milice Dačić lokalna samouprava će i dalje pružati punu podršku i gradskim i seoskim školama, i pomoć pri ostvarivanju kontakata sa onima koji mogu da pomognu. Za predstavnike japanske ambasade učenici OŠ „Stepa Stepanovi“ priredili su prigodan program.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.