ZBOG OBILNIH KIŠA PRETE POPLAVE: Vanredno stanje proglašeno na Tamišu

Foto: S. Miljević

Na levom i desnom nasipu reke Tamiš, od granice sa Rumunijom do Sečnja, proglašena je vanredna odbrana od poplava, jer je vodostaj dostigao visinu od 542 centimetra, saopštile su „Vode Vojvodine“.

Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra.

Redovna odbrana od poplava je uvedena i na desnom nasipu Tamiša, od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka – Novi Bečej, kao i na levom nasipu od Sečnja do ustave „Tomaševac“, nakon što je vodostaj dostigao 430 centimetara.

Dužina ove deonice je 31,11 kilometara.

Redovna odbrana je proglašena i na ustavama „Tomaševac“ i „Botoš“, pri vodostaju od 430 centimetara.

Prema merenjima RHMZ, u narednim danima se očekuje porast vodostaja na Tamišu.

U Opštini Sečanj održan je i sastanak Kriznog štaba na kojem je precizirano koje su mere odbrane od poplava.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se ponedeljak i utorak u severnim, zapadnim i centralnim delovima Srbije, kao i na pojedinim delovima teritorije Beograda, očekuje velika količina padavina.

IZVORNovosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.