Zatvoreni bazen za nekoga san, a za nekoga java

Čačak, Lučani – Dok se u Lučanima uveliko vrše pripreme za izgradnju zatvorenog bazena, u Čačku, jedinom gradu na području Moravičkog okruga, ta dugogodišnja ideja Čačana nikako da se realizuje. Novo rukovodstvo čačanskog Sportskog centra „Mladost“ odlučno je u nameri da i Čačak dobije zatvoreni bazen. U opštinskoj upravi u Lučanima kažu da će Lučanci već iduće godine imati ovakav objekat.

Zatvoreni bazen u Lučanima biće izgrađen na lokaciji starog vrtića. Zahvaljujući angažovanju fabrike „Milan Blagojević „ovaj prostor u centru varošice biće očišćen i pripremljen za važnu investiciju. Predsednica opštine Vesna Stambolić kaže da je u toku postupak javne nabavke , a uskoro će početi i izrada projektne dokumentacije za bazen dimenzija 25 sa 12 i po metara.

Čačani su o zatvorenom bazenu do sada mogli samo da sanjaju. Zbog toga su i članovi nekadašnjeg vaterpolo kluba Borac morali da idu na treninge u Vrnjačku Banju i Kragujevac.

Zahvaljujući direktoru SC Mladost Milošu Stevaniću sasvim je izvesno da će i grad na Moravi dobiti zatvoreni bazen iako je prema rečima nadležnih vrednost te investicije oko šest miliona evra.

U Lučanima dileme nema . Predsednica opštine kaže da će iduće godine početi izgradnja zatvorenog bazena i podseća na dane kada su Lučani bili jedna među četiri opštine u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji koja je imala olimpijski bazen. Izgrađen je davne 1952.godine gde su se okupljali mladi iz Čačka, Užica, Arilja , Ivanjice. Zato je važno, kaže ona, da olimpijski bazen bude uskoro rekonstruisan .

TV Lav Plus

https://www.youtube.com/watch?v=xHQwz08bm-c

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.