ZARAŽENE JOŠ 242 OSOBE: Četvoro preminulo od koronavirusa

Foto: Pixabay

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 242 osobe. Od posledica kovida 19 umrlo je još četvoro ljudi.

U poslednja 24 časa testirano je 7.150 ljudi, od čega je koronavirus potvrđen kod njih 242. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 1.433.

Borbu sa kovidom 19 izgubile su još 4 osobe. Procenat smrtnosti je 1,92 odsto.

Na respiratorima je 36 pacijenata. Odluka o broju ljudi koji će moći da se okupi na otvorenom ili u zatvorenom prostoru biće doneta u narednih 48 sati, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Jedan deo pacijenata ima lakšu kliničku sliku, ali jedan broj ima ozbiljne upale pluća. To je razlog zašto proširujemo kapacitete kovid bolnica, rekao je Goran Stevanović.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 34 korisnika i 20 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Goran Stevanović kaže da je u ovom trenutku nemoguće dati tačnu procenu koliko će situacija sa koronavirusom da traje.

– Moramo da se spremimo na to da će ovo trajati dugo, najverovatnije na osnovu svega što smo videli, virus neće prirodno iščeznuti. Dva načina kontrole su – da postoji efikasan lek a drugo je efikasna vakcina. To nije u naznaci za skoriju budućnost, istakao je direktor Infektivne klinike.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima tržnih centara i šoping molova u Beogradu, a tema razgovora bila je suzbijanje širenja koronavirusa.

Predsednica Vlade upoznala je predstavnike tržnih centara da od sutra neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan tržni centar u Beogradu bez zaštitne maske. Bez obzira na prirodu posete tržnom centru, dužinu boravka u njemu, svi posetioci dužni su da sve vreme boravka u njima nose zaštitne maske.

Premijerka Ana Brnabić sastala se i sa predstavnicima udrženja noćnih barova i klubova u Beogradu. Upoznala ih je da od sutra neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan zatvoreni objekat u Beogradu bez zaštitne maske.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.