Zaražen vladika David koji je pozivao vernike na liturgije

Foto: Eparhija Kruševačka

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih SPC, episkop kruševački David Perović zaražen je koronavirusom i prebačen na lečenje u Zemunsku bolnicu.

Kako nam je rečeno, Perović je prošle nedelje služio vaskršnju liturgiju, a prethodno je, nakon što su u čitavoj zemlji uvedene mere zabrane okupljanja, pozivao vernike da dolaze u hramove.

Sve vreme treba da budemo u veri i verom da se hranimo. Da dolazimo u hramove, da ne izostavljamo dolazak u hramove. Ne da se brojimo na grupe 10, 20, do stotinu najviše. Svi treba da dolazimo u hramove, poručivao je vernicima Episkop Perović.

Podsetimo, portal Nova.rs je ranije objavio da su prethodne nedelje testirane osobe koje su služile vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save. Kako nam je tada rečeno, više od dvadeset osoba je testirano, a među zaraženima je i vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.