Zapadna Srbija: Više državnog novca za Čačak, Užice i Arilje

Budžet Srbije za narednu godinu sutra će se naći pred poslanicima Skupštine Srbije koji će raspravljati i o raspodeli sredstava za  Zapadnu  Srbiju. Čačak bi trebalo da dobije najviše državnog novca za nastavak izgradnje Koridora 11 Preljina – Požega, za branu Svračkovo u Arilju, kao i za proširenje Regionalne deponije Duboko.

Za nastavak izgradnje auto puta od Preljine do Požege biće izdvojeno 2, 8 milijardi dinara, za branu Svračkovo na Rzavu neophodno je 400 miliona dinara, a deponiju Duboko, 106,5 miliona dinara. Kada su u pitanju transferna sredstva, tu nema promene i ostaće na nivou iz ove godine.  Tako će Čačak i sledeće godine iz budžeta Srbije dobiti skoro tri puta manje novca nego Kraljevo, jer, je svrstan u prvu grupu razvijenosti. Odlukom o budžetu, Čačak će sledeće godine kroz transferna sredstva dobiti 287,6 miliona dinara, a Kraljevo skoro 750 miliona dinara.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.