Za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji obezbeđeno 130 miliona dinara

Ilustracija, Foto: Freepik/jcomp

Javni poziv za nabavku mašina i opreme za stočarsku proizvodnju počinje danas i trajaće do 15. juna 2020. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za nabavku mašina i opreme u primarnoj stočarskoj proizvodnji i za to je izdvojeno 130 miliona dinara.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, osim podsticaja za investicije u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja za šta može da se dobije do 3.000.000 dinara. Povraćaj je 50 odsto prihvatljive vrednosti investicije, to jest 65 odsto ako je reč o području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Pravo na podsticaj imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i to: fizičko lice koje je nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova, srednja škola, naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede i crkva i verska zajednica.

Podsticaji se daju za investicije i nabavku novih mašina i opreme i to: za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane; za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka; kojom se štiti dobrobit životinja; za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja; za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja; za pčelarstvo; za mužu; za držanje, odgoj i tov živine.

Za više informacija pogledajte ovde.

IZVORBolja Zemlja
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.