Za dve nedelje nastave u Srbiji – zaražena 52 učenika i 20 zaposlenih

Ilustracija, Foto: Freepik

U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama koronavirusom zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar prosvete je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu, naglasio je Šarčević i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima s obzirom na to da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

Ministar je naveo da su deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole.

Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno, rekao je ministar.

Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.