Vulin: Vojska Srbije napreduje i materijalno i tehnički

Vojska Srbije napreduje i materijalno i tehnički, nabavljeni su novi „migovi“, biće nabavljeni novi helikopteri, već se radi na razvijanju protvvazduhoplovne zaštite, te se nakon mnogo godina, modernizuje PVO sistem „KUB“, tvrdi ministar.

„Očekujemo da će modernizovani sistemi ‘KUB’ uskoro ući u naše naoružanje, ali najvažnije od svega je to što ćemo modernizaciju izvršiti domaćom pameti, domaćim znanjem, što su njeni nosioci VTI, Jugoimport, Elektronski fakultet iz Niša“, rekao je Vulin nakon obilaska dežurne jedinice u sistemu snaga PVO u sastavu RV i PVO Vojske Srbije.

Zahvaljujući tome što rade srpski inžinjeri, tvrdi ministar, mnogo je jeftinije i „sve je baš onako kako mi želimo“, te dodaje da se svako ulaganje u Vojsku Srbije na kraju pokaže kao ulaganje u domaće znanje i domaću pamet.

„Vojska Srbije, bez obzira na praznike ili bilo koji dan, je uvek spremna da sačuva naš suverenitet i da garantuje bezbednost svakog građanina naše zemlje. Nakon dugog niza godina, Vojska Srbije napreduje i materijalno, u smislu položaja svojih pripadnika, ali i tehnički“, rekao je ministar odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je danas proverena sposobnost jedinice i ispravnost tehnike i da može da zaključi da je tehnika ispravna, da su posade i posluge obučene za postupanje u različitim situacijama i njihov rad ocenjuje kao vrlo dobar.

Sa vojnicima, kaže načelnik GŠ, obavljen je razgovor o stanju, zadovoljstvu, uslovima života i rada, njihovim razmišljanjima o mogućnostima poboljšanja statusa, standarda, ispravnosti tehnike, sredstava i opreme, te da je primetno veliko zadovoljstvo i motivacija svih pripadnika, od vojnika do oficira.

„Naša je želja da svaki pripadnik vojske bude izuzetno zadovoljan i motivisan i to je jedan od uslova da će uspešno izvršiti zadatak“, rekao je Diković.

IZVORNovosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.