Vulin: Povećanje plata za vojsku

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je stanje u Vojsci Srbije veoma dobro, te da se do kraja godine može očekivati povećanje plata svih zaposlenih u vojsci 10 odsto, kao i nabavka nove opreme i modernizacija vojske.

„Nema dobre vojske ako nije zadovoljna vojska. Očekujemo povećanje do kraja godine u iznosu od deset procenata za sve pripadnike vojske“, kazao je Vulin za RTS.

On je dodao da povećanje standarda vojske kroz plate neće biti jedina mera ministarstva, već da očekuje da se donese čitav paket mera koje bi trebalo konkretno da pomognu pripadnicima vojske i njihovim porodicama.

Vulin je rekao i da Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom finansija traži modele kako da se povećaju primanja zaposlenih u sektoru vojske, te da će njegovo ministarstvo nastaviti da ulaže u Vojnomedicinsku akademiju.

Kako je istakao, cilj države je da se najbolji kadrovi u vojsci zadrže u zemlji.

Vulin je rekao da je u toku donošenje pravilnika koji će omogućiti nagrađivanje pripadnika vojske i da će najbolji kadrovi biti nagrađivani u skladu sa postigutim rezultatima.

Govoreći o novom naoružanju koje srpska vojska očekuje, kazao je da vojsci nedostaju savremeni protivvazduhoplovni sistemi, a da što se tiče „lovaca“, situacija će se popraviti kada stignu „migovi“ iz donacije Ruske federacije.

„Potrebna nam je obnova našeg ratnog vazduhoplovstva i protivvaždušne odbrane. Nastavićemo da poboljšavamo kvalitet, ne samo u vazduhplovstvu, nego i kopnenoj vojsci“, rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.