Vučić uručio donaciju Republici Srpskoj vrednu 2,7 miliona evra

Izvor: Tanjug/ Andrija Vukelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC) u Banjaluci, gde je za domove zdravlja širom Republike Srpske uručio 15 sanitetskih vozila, ukupne vrednosti oko 700 hiljada evra.

Vučića i delegaciju iz Srbije ispred UKC dočekali su generalni direktor ove institucije Vlado Đajić i načelnici klinika.

Obraćajući se prisutnima ispred UKC Banjaluka, Vučić je kazao da pomoć koju Srbija pruža Republici Srpskoj nije samo pitanje pomoći i podrške, već odgovornosti koju Srbija ima prema ovom entitetu BiH.

Srbija uvek mora da bude dostupna za RS i da joj bude podrška, kazao je Vučić.

Vučić će donirati 2,7 miliona evra Republici Srpskoj. Izmedju ostalog, za domove zdravlja širom Republike Srpske.

On je kazao da je u proteklim godinama Srbija u RS uložila 59,2 miliona evra, a da je noćas za RS poslala i deset hiljada testova za koronavirus.

Sa Vučićem su u Banjaluku doputovali i ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović.

Vučić će se tokom posete Banjaluci održati sastanak sa najvišim zvaničnicima RS, a predviđen je obilazak višenamenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Zvaničnici će obići i Srpsko-ruski kulturni centar u izgradnju.

Vučića su na banjalučkom aerodromu dočekali srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Dočekan je na tradicionalan način, hlebom i solju, a na aerodromu je bio postrojen počasni vod policije.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.