Vučić: Srbija želi da sarađuje i stvori bolje ekonomsko okruženje za ceo Balkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi brže da razvija regionalnu saradnju i stvori bolje ekonomsko okruženje za sve zemlje Zapadnog Balkana.

Čak i ako se pridružimo Evropskoj uniji pre drugih, ostaćemo u regionu i saradnja sa drugim zemljama regiona ostaće prioritet za Srbiju, rekao je Vućić na samitu lidera Zapadnobalkanske šestorke koji organizuje vašingtonski Atlantski savet.

Vučić je rekao da Srbija pripada Balkanu i da želi da sarađuje i stvori najbolje ekonomsko okruženje za sve, dodajući da će tako više biti poštovana i od EU.

Svi smo mi premali da postignemo bilo šta, ali ako radimo zajedno možemo nešto da postignemo, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio da je tržište Zapadnog Balkana najvažnije tržište za Srbiju posle EU i da svi treba više da se posvete ovom regionu i daju sve od sebe da ojačaju međusobno poverenje.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.