VUČIĆ: Penzioneri će moći da izlaze tri puta nedeljno, na 300 metara od kuće

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od sledeće nedelje najstariji sugrađani moći da izađu napolje tri puta nedeljno, maksimalno pola sata i najdalje 300 metara od kuće. Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere“, kazao je Vučić gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u.

„Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata i do 300 metara od kuće“, rekao je Vučić.

Dodao je da će njima biti obezbedjene hirurške ili epidemiološke meske.

„Obezbedićemo masku svakom penzioneru koji je nema. A opet ćemo ih moliti da ne izlaze napolje ako ne osećaju potrebu“, naveo je on.

Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Razgovarali smo sa stručnjacima, a oni to podržavaju. Odluka će biti za pola dana. Na Veliki petak će gradjani moći da kupe sve“, kazao je.

Kazao da će roditelji sa decom koja imaju zastoje u razvoju moći tokom bilo kog dela dana da izadju napolje, a ne samo u terminu od 18 do 20 časova kako je to zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević ranije danas kazala.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

3 KOMENTARA

  1. Zasti i druga deca ne mogu malo da se prosetaji,sta mislite koko je njima zatvoreni u stanovima😑

  2. Postovani.
    Da li moram traziti dozvolu ili potvrdu za šetnju sa detetom koji ima zaostatke u razvoju ili autizam?
    Danas je predsednik najavio da mozemo setati dete bilo kada.Ali mi nije jasno da li moramo podneti molbu,tj.zahtev lokalnoj a oni Ministarstvu pa MUP-u ili ne?Mislila sam da ne gubimo vreme.Zivimo u maloj sredini sa 7000 stanovnika sa svim okolnim selima.pitanbe je kada ce ta dozvola stići…☹☹☹
    Hvala na odgovoru i razumevanju.

    • Poštovana, u uredbi Vlade nije precizirano da li će roditeljima biti potrebne posebne dozovole za kretanje. Naš savet je da kontaktirate lokalnu samoupravu za bliže informacije, dok se Vlada ne izjasni po tom pianju. Hvala što nas pratite, srdačan pozdrav.

Comments are closed.