VUČIĆ O VAKCINAMA: Pokušaćemo da ih damo ljudima besplatno

Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija u razgovoru sa predstavnicima dve zemlje, to jest dve kompanije, koje rade na vakcini.

Prema njegovim rečima, Srbija će biti među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate.

Vučić je, u obraćanju građanima, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da veruje da zna iz koje zemlje će doći najpre vakcina.

– Pokušaćemo besplatno da damo stanovništvu vakcinu. Neki najavljuju velike cene, i nadam se da će biti niže. Zamislite da moramo da potrošimo 500 miliona za vakcine. Ali svakako to je jeftinije nego što smo potrošili do sada, objasnio je on.

Kazao je da će Srbija dati sve od sebe da ne bude poslednja u tom krugu, što, kako konstatuje, govori o posvećenosti srpskih vlasti.

Srbija se ne oslanja na Panića, već na heroje iz crvene zone

Vučić je prokomentarisao i pretnju predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Radeta Panića obustavom rada rečima da se Srbija ni ne oslanja na takve, već na ogroman broj lekara i svih onih vrednih ljudi kojima, kaže, ni imena ne znamo, a bore se u crvenoj, korona-zoni.

„To su heroji“, rekao je Vučić i istakao da se, dok je predsednik, nikome neće dodvoravati i da će uvek govoriti šta je dobro, a šta loše, i raditi u interesu Srbije.

Ponovio je i da je ponosan na ogroman broj lekara koji rade svoj posao.

Na izjavu Panića da je vanredno stanje moglo da traje i šest meseci, Vučić podseća na lupanje u šerpe upravo zato da bi se ukinulo vanredno stanje, zbog kojeg su, inače, njega optuživali za diktaturu.

Podsetio je da su njegovu porodicu i decu izlagali napadima, organizovali demonstracije na Vračaru, pisali pisma Evropljanima, tražili da se diktatura spreči i da SzS i njihovi lekari spasu narod.

– Hajde, prisetite se šta ste tražili. Veselinović je optuživao što Srbija nema izbore, a, kada smo išli na izbore, kažu ‘šta će nam izbori’… Ne karikiram, to sve nema smisla, zato sam danas predstavljao programe, ukazao je Vučić.

IZVORB92
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.