Vučić: Nema priznanja Kosova, nemam tu šta da dodam niti oduzmem

Foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne igra besmislenim izjavama i da nema ništa ni da oduzima, ni da dodaje svojoj izjavi da priznanja Kosova neće biti dok je on predsednik Srbije.

Zamoljen da prokomentariše ocenu Danijela Severa da ta njegova izjava navodno svedoči da je odlučio da je jedina nagrada koja bi ga ubedila da prizna Kosovo članstvo u EU, koje sigurno neće biti dostupno tokom njegovog aktuelnog mandata, Vučić je rekao da se, kao ozbiljan i odgovoran čovek ne igra besmislenim izjavama.

Znam kroz šta smo prošli u Briselu, kroz šta prolazimo svakog dana i radostan sam što me danas neko optužuje što šaljemo vakcine i lekove, a ne tenkove, podvukao je on.

Vučić je istakao da Beograd želi saradnju sa Prištinom.

Mi želimo politiku mira i stabilnosti, štiteći istovremeno naše nacionalne interese, zaključio je predsednik Srbije.

IZVORRTS.rs / Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.