VUČIĆ NEKAD I SAD: Kritikovao Tadića, a u nedelju govori na sahrani patrijarha

Foto: Printscreen/B92

Ministar spoljnih poslova Srbije potvrdio je ranije danas da će na sahrani patrijarha Irineja da govori i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stranka slobode i pravde je u videu na svom Tviter nalogu podsetila na Vučićeve reči i kritike, 2009. godine, povodom govora nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića na sahrani patrijarha Pavla, izrečene u emisiji Stanje nacije na B92. Vučić je tada rekao da predsedniku nije mesto da govori na sahrani patrijarha.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas na TV Pink da je, po protokolu koji je objavio Sinod SPC, predviđeno da na sahrani patrijarha Irineja govore mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i otac Petar Lukić, starešina beogradske Saborne crkve, preneo je Blic.

Međutim, predsednik SNS je svojevremeno kritikovao obraćanje nekadašnjeg predsednika Tadića na sahrani patrijarha Pavla.

Nije bilo mesto Borisu Tadiću da traži direktan prenos, pa da on učestvuje u iznošenju kovčega, to rade srpske vladike. Nije mu bilo mesto na sednici Sinoda, nije mu bilo mesto ni da govori posle vaseljenskog patrijarha, kazao je Aleksandar Vučić 2009. godine, dan posle sahrane, u emisiji Stanje nacije na B92 u kojoj je gostovao sa tadašnjom funkcionerkom DS Jelenom Trivan.

Trivan je tada rekla da je to bila želja crkve, da su ga pozvali i da bi bila poražena da predsednik Srbije, ko god on bio, nije bio tu.

On je trebalo tu da bude, to mu ne sporim, to je njegova obaveza bila, ali ne da drži govor, kao što mu nije bilo mesto ni da drži govor u Sinodu, rekao je tada Vučić, kritikujući i što se tada RTS uključio na taj govor, umesto utakmice (Đokovića).

Podsetimo, patrijarh SPC Pavle preminuo je 15. novembra 2009. godine.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.