Vučić: Molim Krizni štab da shvati da država mora da isplati i penzije i plate

Izvor: Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u kasarni „Rasina“ na periferiji Kruševca koji bi, kako je najavio, trebalo da budu završeni do 15. decembra. On je dodao i da će do petka prvih 800 pacijenata biti smešteno u kovid bolnicu u Batajnici.

On je tokom obilaska radova na kovid-bolnici u Kruševcu naveo da se nada da će ta ustanova do 15. decembra početi sa prijemom pacijenata, a da će on svakako otpočeti najkasnije do 20. decembra.

Nastavljamo izgradnju KCV, mnogih opštih bolnica, ovde donosimo 15 respiratora, u Beogradu će biti 250 respiratora, popunjavamo te objekte najmodernijom mogućom opremom, kazao je Vučić.

On je dodao i da se Srbija suočava sa bezbroj problema, da gradnja u bolnica u kratkom roku nije jednostavan zadatak, kao i da se izvođač radova po prvi put susreće sa velikim brojem zahteva neophodnih za izgradnju medicinskog centra.

Predsednik je kazao i da će vlasti prihvatiti svaku odluku koji će Krizni štab doneti na sutrašnjoj sednici, ali ih je zamolio da shvate da država „mora da isplati i penzije i plate„.

Ako zatvorimo sve u Srbiji, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo, naveo je Vučić.

Na kritike upućene epidemiologu Predraga Kona i ostatka Kriznog štaba, Vučić je rekao da građani uvek moraju da „pronađu nekog krivca„, a da analiza stope mortaliteta u drugim državama ukazuje koliko su dobar posao uradili.

Ljudi koji pokazuju snagu i karakter obično bude nelagodu kod drugih ljudi, kazao je Vučić.

On je takođe saopštio da država razmatra dodatne mere pomoći za sektor ugiostiteljstva i turizma, koje bi trebale da budu definisane u narednim danima.

Pronaćićemo način da još nekako pomognemo, da li isplatom još jednog minimalca ili kako… I kad kažemo da nemamo ništa, uvek smo mi malo uštedeli i za crne dane, zaključio je Vučić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.