VREME JE DA BUDEMO ODGOVORNI: Otkazana Biciklijada 2020 – čačanska kritična masa

Foto: Unija mladih Čačak

Želimo da obavestimo naše drage sugrađane, volontere i članove da smo zbog trenutne epidemiološke situacije ali i nikada niže finansijske podrške od strane grada, bili prinuđeni da otkažemo organizaciju Biciklijade 2020 – čačanske kritične mase.

Zbog sve većeg broja obolelih i nejasne epidemiološke situacije u našem gradu, ali i zemlji, ne želimo da dovedemo u opasnost više stotina naših sugrađana. Iz ovog razloga, najbezbednije je da se manifestacija kojoj bi ovo bilo 12. izdanje, ipak ne održi, otkaže i pomeri za neka bolja vremena.

Takođe, želimo da skrenemo pažnju na projektno finansiranje ove manifestacije koje je nikada lošije, što nam daje neke jako loše signale i ukazuje na to da se omladinska udruženja, kojih je sve manje, finansiraju po političkoj pripadnosti, a ne po projektnim predlozima. Ovakve okolnosti obeshrabruju i zabrinjavaju.

Biciklijada – čačanska kritična masa nikada nije i nikada neće, pripadati nijednoj političkoj opciji i uvek će, isključivo, služiti promociji bicikla kao zdravog prevoznog sredstva.

Vaša, Unija mladih Čačak.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.