Vojska Srbije odmaralište na Fruškoj gori pretvorila u karantin

Foto: mod.gov / Odmaralište Letenka za karantinski smeštaj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije odmaralište Letenka na Fruškoj gori prilagodila potrebama trenutne krize zbog koronavirusa i da će taj objekat moći da u vreme karantina koriste srpski državljani koji dolaze iz inostranstva.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu, navodi se u saopštenju.

Foto: mod.gov / Odmaralište Letenka za karantinski smeštaj

Vulin je, nakon obilaska odmarališta, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku to odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv koronavirusa.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su za veoma kratko vreme, uz našu delimičnu pomoć, osposobili ovaj objekat i na ovaj način pokazujemo sposobnost da i ovaj deo posla koji zajednički radimo na osnovu smernica koje dobijamo od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i predsednika Republike uradimo u kratkom roku“, rekao je Mirović.

Foto: mod.gov / Odmaralište Letenka za karantinski smeštaj

On je dodao da će to odmaralište od sutra biti spremno za prijem ljudi.

Brojni srpski državljani koji su došli iz država koje su zahvaćene koronavirusom nalaze se po karantinima.

Za obolele s blažim simptomima pripremljena je sala na Beogradskom sajmu, a uskoro će za prihvat pacijenata biti osposobljene i sale u Novom Sadu i Nišu.