VLASTI KRILE PRAVO STANJE: Zukorlić optužio vlasti u Novom Pazaru za skrivanje informacija o virusu

Instagram/zukorlicmuamer

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić optužio je gradske vlasti i čelne ljude u zdravstvenom centru u Novom Pazaru da su od javnosti krili informacije o širenju koronavirusa u tom gradu.

On je rekao da proslava Bajrama nije dovela do širenja virusa, već da je tome doprinosila svaka vrsta okupljanja, uključujući i političke skupove.

Među političkim skupovima u Novom Pazaru bila je i završna konvencija Zukorlićeve liste, koja je održana 17. juna na trgu u tom gradu i kojoj je, prema informacijama objavljenim na sajtu te stranke, prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi. Zukorlić kaže da ne bi držao taj skup da je imao prave informacije o tome šta se dešava.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, u tom gradu ima 466 osoba pozitivnih na koronavirusa, što je za 20 više u odnosu na prethodne rezultate.

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović izjavio je danas da u Novi Pazar stižu lekari iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije, kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih sa Covid-19, a da je situacija, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, sada pod kontrolom i da sistem funkcioniše.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.