Vlast zamajava ljude lažnim podacima o ekonomskim uspesima

Izvor: Fonet/Ognjen Stefanović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da vlast nastavlja da „zamajava ljude lažnim podacima o navodnim ekonomskim uspesima“, napominjući da nije moguće poverovati u takve „nebuloze i bajke, dok se život u Srbiji gasi“.

Svet trese možda i najveća ekonomska kriza u istoriji. A vi nastavljate po starom – zamajavate ljude lažnim podacima o navodnim ekonomskim uspesima. A, za to vreme, posle samo tri meseca krize, rupa u budžetu je 305 milijardi dinara, poručio je Stefanović vlastima u pisanoj izjavi, prenela je SSP.

Prema njegovim rečima, Srbija će „ovim tempom do kraja godine imati javni dug od 30 milijardi evra, što je skoro 13 hiljada evra po svakom domaćinstvu – pa ni naši unuci neće moći da ga vrate“.

Stefanović je pozvao vlasti da se uozbilje

Parama koje pozajmljujemo sa visokom kamatom treba finansirati samo najugroženije sektore, povećati plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima i što je možda najvažnije – uložiti u modernizaciju i razvoj strateških sektora privrede. To nam je možda jedina šansa da obezbedimo radna mesta i spasimo život, nas i naše dece, naveo je Stefanović.

On je upitao sve koji vode ekonomsku politiku države da li zaista misle da „iko veruje da samo u Srbiji raste broj zaposlenih dok proizvodnja pada?“

Da li će million radnika koji prinudno primaju minimalac da se obraduju kada objavite da je za 21,7 odsto porastao promet u trgovini na malo na jugu Srbije? Hoće li preduzetnicima koji već mesecima nemaju posla, biti lakše zato što navodno ima 8.706 novozaposlenih u proizvodnji motornih vozila, upitao je vlasti Stefanović.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.