VLAST CRNE GORE IZMIŠLJA: Srbija se ne meša u njihove unutrašnje stvari

Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je očigledno da je crnogorska vlast odabrala da u srpskom narodu vidi remetilački faktor i da zato stalno izmišlja da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i da ima nešto protiv njenog samostalnog puta.

Dačić je na Studiju B rekao da je Srbija bila veoma uzdržana i trudila se da ne zaoštrava situaciju sa Crnom Gorom, ali da je Crna Gora reagovala izuzetno agresivno, optužbama da se mi navodno mešamo u njene unutrašnje stvari.

Podsetio je da je rekao da se plaši da ne dođe do bratoubilačkog rata što, kaže, nikad nije bilo između Srba i Crnogoraca.

Dačić je rekao da što se Srbije tiče, istorijska je činjenica da između sebe ne samo da nismo nikada ratovali, nego nije bilo nikakvih sukoba, i da o tome govori čitava naša istorija, književnost i gusle.

Juče sam video i umro sam od smeha kad je to došlo dotle da gusle pevaju o Crnoj Gori i NATO. To je novokomponovana guslarska pesma, sve pesme su bile vezane za istoriju, herojsku borbu protiv Turaka, kaže Dačić.

Poručio je da Srbija ne može da ćuti i žmuri na probleme srpskog naroda, te da nema ništa protiv toga da svako bira svoj put.

Jedino što nas zanima u ovom problemu je pitanje položaja srpskog naroda i SPC. Srpski narod tamo nije nacionalna manjina, ima više od 28 odsto, rekao je Dačić i naveo da bez obzira na toliki procenat Srba u ukupnom stanovništvu Crne Gore nema ih u državnim organima, niti među ministrima i ambasadorima.

Napomenuo je da danas u modernom svetu, svidelo se to nekome ili ne, pitanje ljudskih prava, pa i prava naroda i verskih zajednica više nije unutrašnje pitanje, već univerzalno pitanje koje zanima sve.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.