VLADA OBEĆAVA ISTE PLATE, a Jagodina smanjuje za 40 posto u javnom sektoru

Foto: Nenad Stevanović

Reakcija Dušana Markovića i Prave Jagodine na smanjenje plata od 40% u jagodinskom javnom sektoru ali i laži i obmane pojedinih jagodinskih politikanata prenosimo u celosti.

Kao društveno odgovorna organizacija i u ovom teškom trenutku kada svakog dana posećujemo preko 30 porodica deleći preko 60 besplatnih obroka našim sugrađanima ne možemo ostati nemi na odluku koju je Gradsko veće donelo na sednici održanoj 19.3.2020. godine, a koja se tiče umanjenja plata zaposlenima u javnom sektoru grada Jagodine u iznosu od 40%.

Ovom odlukom nisu obuhvaćeni roditelji koji imaju decu uzrasta do 12 godina, oboleli radnici i radnici iz mnogobrojnih porodica. Ali, po odluci našeg ekonomskog i pravnog tima u cilju zaštite prava radnika, Pravojagodinci oštro osuđuju ovo smanjenje plata, a pogotovo što ono dolazi u doba kada je radnicima novac preko potreban, s obzirom na to da je na snazi vanredno stanje i borba protiv COVID-19 virusa.

Naime, plate će po rečima odgovornih lica iz gradske kuće biti u istom periodu 2021. godine isplaćene 140% kao nadoknada za ovo smanjenje što je po nama neozbiljan pristup ovim teškim danima.

Još jednom napominjemo da oštro osuđujemo smanjenje plata u javnom sektoru i predlažemo hitno poništenje odluke i donošenje dijametralno suprotne odluke o isplati jednokratne pomoći svakoj jagodinskoj porodici u iznosu od 6.000 RSD, jer grad za to ima resurse.

Takođe osuđujemo i pokušaj pridobijanja jeftinih političkih poena određenih grupacija jagodinskih politikanata koje lažima i neprofesionalizmom žele da pridobiju simpatije Jagodinaca.

Niko u Srbiji ne može da smanji platu sa zakonskog minimuma na 18.000 rsd, to je čista laž i neprofesionalizam onih koji to izjave a to samo potvrđuje da nije bitno kako se dođe do lajka i objave u par portala, bitno je da se objavi.

Ako dozvolimo da takvi i neodgovorni ljudi kojima su suvoparne reči jedino oružje vode mesnu zajednicu, a kamo li grad možete da zamislite na šta bi ličila ta mesna zajednica, a kamo li grad.

Jagodina i Pomoravci, naročito cene dela, a ne suvoparne reči i nemojte se zanositi da će mahanje papirima da vam donese uspeh na izborima, zasucite rukave i radite nešto pametno za ovaj narod!, zaključio je Dušan Marković predsednik GG Bunt – Prava Jagodina.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.