VIŠE OSOBA POVREĐENO: Zapalila se boca s kiseonikom u KC Niš

Izvor: N1

Oko 14 sati na prijemnom odeljenju kovid bolnice u zgradi Kliničkog centra Niš zapalila se boca sa kiseonikom na koju je medinsko osoblje krenulo da priključi pacijenta, saznaje N1.

Direktor KC Niš Zoran Perišić rekao je da se boca zapalila prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći u jedinicu intenzivne nege kovid-bolnice.

Pacijent je dobio priručnu bocu kiseonika, kakvih mi dnevno izmenimo na stotine. Ta boca se prilikom povećanja protoka kiseonika kroz nju zapalila. Osoblje je priskočilo, ugasilo vatru, ali su tom prilikom povrede zadobile dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka, kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, doktorke i medicinska sestra nemaju ozbiljne opekotine, već manje „blast“ povrede i oprljenu kosu.

Obišao sam ih, imaju manje povrede, biće smeštene kraće vreme u Klinički centar radi posmatranja, jer mislimo da ćemo moći da ih brzo pustimo, istakao je Perišić.

On je demantovao navode da ima povređenih pacijenata.

Na tom mestu se nalazio samo jedan pacijent i nije povređen. Imao je saturaciju od 58 odsto i osoblje je želelo da mu što pre pruži najbolju moguću pomoć kada je došlo do paljenja boce, izjavio je Perišić.

Incident će biti ispitan, dodao je, kako bi se videlo da li postoji nečiji propust.

Podsetimo, izvor N1 iz KC Niš prethodno je rekao da se incident dogodio na -1 spratu gde je doveden pacijent sa niskom seturacijom.

Sestre su uzele bocu koja je do tada bila ispravna. Iz nepoznatog razloga ona se zapalila. Brzo su pozvane službe i saniran je incident, a najvažnije je da je pacijent nepovređen. Koleginice, njih tri, su lakše povređene, zadobile su opekotine, rekao je izvor N1.

U Policijskoj upravi potvrđuju da je požar manjeg obima izbio na boci s kiseonikom i da je brzo saniran. Intervenisali su vatrogasci i sada je, kažu, otklonjena opasnost.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime