Veliki uspeh akcije Ministarstva zdravlja: Besplatni pregledi sprečili više hiljada ozbiljnih bolesti

Tokom pet dana akcije besplatnih preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja pregledano je skoro 100.000 građana, dok je danas u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije preventivni pregled obavilo ukupno 21.023 građana.

foto: Profimedia

Ukazujući da se akcija sprovodi u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, Ministarstvo zdravlja je u svom saopštenju istaklo da je na ovaj način kod više hiljada građana sprečeno ozbiljno oboljenje, što je i najznačajniji rezultat ove akcije.

U saopštenju se ukazuje da je tokom današnjih pregleda zabeleženo značajno interesovanje za mamografske i ginekološke preglede, usled čega su svim zainteresovanim građankama pregledi ove vrste zakazivani i za naredne dane.

U skladu sa iskazanim ogromnim interesovanjem građana za besplatnim pregledima, Ministarstvo je najavilo da će nastaviti da ih organizuje svakog meseca, kao i da će poseban akcenat biti dat prevenciji kancerogenih oboljenja, u skladu sa kampanjom „Rak je izlečiv“ koju Ministarstvo zdravlja realizuje u saradnji sa RTS.

Ministarstvo zdravlja je zahvalilo građanima na podršci ovoj akciji, kao i svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti.
Srbija danas

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.