VELIKA POBEDA STUDENATA: Ostaju u domovima, dodatni rok u avgustu

Protesti studenata ispred Skupštine srbije, Foto: Vladislav Mitić / Nova.rs

Studenti ostaju u domovima, dogovoreno je na sastanku ministra prosvete Mladena Šarčevića i predstavnika akademaca koji stanuju u studentskim domovima.

Studenti su u razgovoru sa ministrom izneli četiri zahteva, a jedan se odnosio na dodatni ispitni rok za sve studente u avgustu, kao i da se omogući posebno dodatni rok za studente koji su propustili ispite, jer su bili zaraženi virusom korona.

Kako je rečeno, Ministarstvo prosvete će tu preporuku uputiti Konusu, a očekuje se da će to biti prihvaćeno.

Studenti su tražili da menze i restorani u studentskim domovima rade do 20. jula, a da od 20. do 28. jula rade dežurne menze.

Takođe, jedan od zahteva je i da se studentima omogući da u avgustu plaćaju beneficiranu cenu stanarine, umesto ekonomske, koju inače plaćaju u tom mesecu, preneo je Tanjug.

Šarčević je rekao da će ti zahtevi biti razmotreni kada se napravi finansijska procena i kada se utvrdi da li ima dovoljno novca u budžetu.

IZVORSputnik
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.