VELIKA POBEDA: Bez hidroelektrane na vodopadima Sopotnice

Foto: Direkt.rs

Opštinsko veće u Prijepolju nije usvojilo plan detaljne regulacije za izgradnju dve minihidrocentrale na reci Sopotnici.

Naime, prema saznanjima „PP Media“ nije postojala većina da se usvoji predlog „Andzor inženjeringa“ iz Novog Sada, koji su plan uradili po zahtevu naručioca „HIDROPOWER BGD“.

Odbijanjem ovog planskog dokumenta, u ovom trenutku, stavljena je tačka na priču oko izgradnje minihidrocentrala „Vir“ i „Lipovica“ u žaštićenom području.

Lokacija koja je bila obuhvaćena planom je u graničnom pojasu zaštićenog područja Sopotnice, nedaleko od samih vodopada.

Žitelji Prijepolja, na javnoj raspravi, održanoj polovinom novembra prošle godine žestoko su se protivili izgradnji minihidrocentrala. Smatrali su da one štetne biodiverzitetu i životnoj sredini uopšte.

Prema našim saznanjima, od osam članova Opštinskog veća u trenutku glasanja bilo je prisutno njih šest i to Stanko Kijanović, Nebojša Žunić, Sabahudin Hajdarević, Edib Kajević, Milan Gačević i Zulkefil Sadović.

Protiv usvajanja planskog dokumenta koji je onemogućio nastavak zakonskih procedura za izdavanje građevinske dozvole i gradnju minihidrocentrala u Sopotnici bili su Kajević, Sadović i Gačević.

IZVORPP Media
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na dir[email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime