VEĆINA JE U RUKAMA SNS-a: Neće se ispunjavati želje oko resora

Izvor: Fonet/MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da nova vlada neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već prema tome ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom.

Mihajlović je u intervjuu Kuriru istakla da ti izazovi nisu mali – od pitanja Kosova i Metohije, preko svih ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom koronavirusa i očuvanja zdravlja građana, do pristupanja Evropskoj uniji.

To, ali i mnogo drugih ozbiljnih pitanja, biće teme prilikom sastavljanje nove vlade, a ne šta želi SPS ili neke druge stranke, rekla je Mihajlović i dodala da će mandatara predložiti predsednik države Aleksandar Vučić, a da će SNS odlučiti ko će je predstavljati u Vladi.

Mihajlović je istakla da joj se čini da se u pričama o sastavljanju vlade u javnosti mnogo pažnje posvećuje Socijalističkoj partiji Srbije, kao da se polazi od toga da je Srpskoj naprednoj stranci potreban još neko da bi obezbedila većinu.

Lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila je na izborima 188 mesta, odnosno 75 odsto poslaničkih mandata, i nova vlada neće se praviti prema tome da li lider SPS Ivica Dačić, ili bilo ko drugi, hoće ili neće da bude njen deo. Socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo jedna karika u stvaranju vlade, poručila je Mihajlović.

IZVORFoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.