VAŽNO JE DA ZNATE: Obavezno zaustavite auto tokom nevremena

Ilustracija, Foto: Pixabay

Vozače danas očekuju niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, u pojedinim krajevima praćeni i gradom, i preporučuje im se da, ukoliko naiđu na područje koje je zahvaćeno nevremenom, naprave pauzu u vožnji i zaustave vozilo na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Upozorava se na deonice puteva na kojima se zbog povremeno jačih pljuskova u kolotrazima i udubljenjima nađe veća količina vode zbog koje vozači mogu lako da izgube kontrolu nad upravljačem.

Takođe se upozorava na povremeno jak vetar, ali i česte odrone koje ovakvo vreme donosi.

Danas se očekuje nestabilno vreme sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jaki olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije a u većini mesta očekuje se od 15 do 35 milimetara kiše za 12 sati, lokalno.

Granični prelazi i dalje su zatvoreni za sve državljane Srbije, a na teretnim terminalima kamioni na izlazu iz zemlje čekaju na Batrovcima 300 minuta, na prelazu Šid 120 minuta, na Horgošu i na Kelebiji po 180 minuta.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.