Vanredno u više od 30 opština u Srbiji

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U više od 30 gradova i opština proglašena je vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, a epidemiolozi kažu da se poslednjih dana beleži relativna stagnacija apsolutnog broja obolelih i da narednih dana može da se očekuje silazni tok u broju zaraženih.

U Beogradu je u blagom porastu broj građana koji se javljaju u kovid ambulante. Pored Beograda, najviše novoobolelih od kovida 19 registrovano je u Šapcu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, preneo je danas RTS.

Kako je naveo Javni servis, knjaževački zdravstveni centar saopštio je da je jedna osoba, koja je iz Knjaževca bila upućena u Niš na lečenje, preminula od kovida-19.

Prema informacijama iz Gradske kuće u Zaječaru, u poslednja 24 sata obrađeno je samo 11 uzoraka testiranih građana, a među njima nema pozitivnih.

U čačanskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 160 pacijenata na svim kovid odeljenjima, 15 osoba sa najtežom kliničkom slikom nalazi se u formiranom respiratornom centru, od kojih je 12 na respiratoru.

Četvoro pacijenata prevezeno je u Kragujevac, a dvoje u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu. Neki pacijenti upućeni su u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretio kapacitet bolnice u koju može da se smesti 200 ljudi.

Dopisnik RTS iz Čačka javlja da ohrabruje nešto manji broj pacijenata sa simptomima korona virusa koji dolaze u kovid ambulante, dom zdravlja, prijemno-trijažnu ambulantu bolnice.

U Opštoj bolnici u Prijepolju 12 medicinskih radnika je pozitivno na koronavirus, a zbog velikog priliva pacijenata, ugrožen je redovan rad bolnice, navodi RTS.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.