VANREDNO U 12 OPŠTINA ZBOG POPLAVA: Zasedao republički Štab za vanredne situacije

Foto: Printscreen/RTS

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici i Kraljevu.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava u Ljuboviji, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta.

U opštini Lučani se reka Bjelica izlila u Guči i nekoliko sela, a u opštini Kraljevo poplavile su reke Studenica i Slatina. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je nakon sednice Kriznog štaba da je vanredna situacija proglašena u 12 lokalnih samouprava.

Na terenu je sva raspoloživa oprema i ljudstvo, kaže premijerka navodeći da će Vlada pomoći građanima u saniranju štete što pre.

Očekujemo da situacija tokom noći bude bolja, navodi Brnabićeva.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.