UVEZENO VOĆE IZVOZILI KAO SRPSKO: Uhapšene nišlije koje su izvozile u Rusiju

FOTO: A. Kostić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su V. S. (1964) i M. M. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, oni su firmi „Coja promet“ potpisali fiktivne dokumente da su prodali breskve i nektarine kao dokaz da je ovo voće domaćeg porekla, a potom je navedena firma izvezla drugo, uvozno voće, kupcima u Ruskoj Federaciji.

Ova firma je, kako se sumnja, uplatila osumnjičenima na ime fiktivnog otkupa 1.110.128 dinara, iako voće nisu prodali ovoj firmi.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.