USVOJENE NOVE MERE: Završena sednica kriznog štaba

Od sutra će u Beogradu biti obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, gradskom i međugradskom prevozu, kafićima, tržnim centrima.

Na području grada Beograda od sutra, od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

To ne moraju da budu hirurške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije , a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku, dodala je Kisić Tepavčević za posle sastanka Kriznog štaba.

Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće sankcionisane.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mera u prevozu i u zatvorenom prostoru.

„Blic“ saznaje da narednih sedam dana neće biti kažnjavanja,a li će sankcionisanje početi ukoliko apeli ne budu dali rezultate. U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

Takođe, prema saznanjima medija, ograničeno je okupljanje do 200 osoba, a ta mera važi i za otvoreni i za zatvoreni prostor.

Sednica je završena nakon dva sata.

Uskoro opširnije…

IZVORSputnik
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

Comments are closed.