Usvojen predlog za drugi rebalans čačanskog budžeta

Čačak – Članovi Gradskog veća Čačka na današnjoj sednici usvojili su odluku o drugoj  izmeni budžeta za 2017. Ukoliko ova odluka bude prihvaćena  na narednoj sednici Skupštine grada između ostalog biće obezbeđena sredstva  za raspisivanje drugog  konkursa za informisanje. Za projekte u  okviru drugog  rebalansa  budžeta  grada Vlade republike Srbije izdvojila je 65 miliona  i 325 hiljada dinara.

Od ovog novca  60 miliona dinara su sredstva iz republičkog budžeta, dok  su pet miliona i 325 hiljada  izdvojili Ministarstvo poljoprivrede , Ministarstvo kultuire i informisanja, a deo sredstava predstavljaju donacije. Za rekonstrukciju angio sale u čačanskoj Bolnici  biće izdvojeno pet miliona dinara , dva  miliona za kompletan elaborat za slobodnu bescarinsku zonu, oko 33 miliona dinara za  izgradnju  rimskog trga u centru grada. To je samo deo projekata u koje će se investirati sredstva iz republičkog budžeta.

Opredeljena sredstva Iz Ministarstva  kulture i informisanja biće  uložena  za  raspisivanje drugog  konkursa za informisanje .  Na prvi konkurs  mediji  sa područja  Moravičkog okruga  podneli su  39 projekata i za njih je iz budžeta grada u ovoj godini opredeljeno sedam miliona dinara.  U drugom krugu mediji će moći da konkurišu za  četiri miliona dinara.

Na sednici  Gradskog veća između ostalog doneta su i rešenja  o davanju saglasnosti na program  zimskog održavanja za sezonuu 2017/ 2018. kao i o dodeli  novčane pomoći  za saniranje šteta nastalih  prirodnom ili drugom nezgodom.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.