Uspešno završena manifestacija Plodovi zapadnog Pomoravlja

Čačak – Uručenjem nagrada najboljim majstorima pečenja i  najuspešnijim kuvarima u pravljenju sataraša u Zablaću je završena 11. manifestacija Plodovi zapadnog Pomoravlja. Prvo mesto u pečenju jagnjećeg pečenja  zauzela je ekipa pod nazivom “ S koca I konopca”, drugi su bili “Tigrovi “, a  treći stari “Šlep” iz Zemuna. Najbolje  praseće pečenje ispekli su “Moravski  slavuji”, zatim “Lovci” , a treći u ovoj kategoriji je ekipa”Čvor”. Najukusniji sataraš  pripremio je “Dubioza kolektiv”, drugi je “Čaruga  I sin “, a treće mesto zauzelo je planinarsko društvo” Kablar”. Nagrade su uručene I autorima  najboljih crteža na temu Plodovi zapadnog Pomoravlja. Prvo mesto zauzela je Katarina Petrović, drugo Nikola Popović,a treće Milica Popović , svi  iz OŠ “Vladislav Petković Dis” iz Zablaća.  Prema rečima organizatora Plodovi zapadnog Pomoravlja  protekli su u najboljem redu I ispunili sva očekivanja.

Na  Plodovima  zapadnog Pomoravlja  ovoga puta  učestvovalo je  oko 20  direktnih izlagača, dok je oko 100   firmi  indirektno  bilo zastupljeno na  ovoj manifestaciji. Među njima  bili su  proizvođači voća, rakije, peciva, ugostitelji I mnoge druge firme koje se bave primarnom  poljoprivrednom proizvodnjoj. Njihovi predstavnici ovaj sajam u  Zablaću veoma visoko ocenjuju.

I posetioci su bili oduševljeni ponudom . Na velikom broju štandova dremalo je sveže voće i  povrće i čekalo kupce , a sitni kolači mamili su prelepim  izgledom . Za svačiji ukus bilo je po nešto.

Organizatori manifestacije su MZ Zablaće , Udruženje povrtara Zablaća I TO Čačka,a suorganizator je Regionalana privredna komora Raškog I Moravičkog okruga OJ u Čačku. Pokrovitelj ove svojevrsne berze hrane je  grad Čačak.

Značajan deo bogatog I raznovrsnog programa  u okviru manifestacije pripalo je predavanju na temu Zaštita geografskog porekla .Sertifikacijom geografskog porekla  poljoprivredni proizvodi koji imaju svoje specifičnosti ,mogu se bolje prodati  , kaže doktor  Vlade Kovačević sa Instituta za ekonomiku poljoprivrede.

Plodove zapadnog Pomoravlja    obeležio je i sajam prateće industrije u poljoprivredi, , prodajna izložba, sportska takmičenja , ali I  bogat kulturno umetnički program.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.