UPRKOS ZARAZI I ZABRANAMA: Gužva ispred crkve Svetog Save na Vračaru

Foto: Nova.rs

Na fotografiji koju su čitaoci poslali našem portalu, vidi se da su Beograđani jutros pred Malom crkvom Svetog Save na Vračaru prekršili zabranu okupljanja više od dve osobe.

Veći broj građana se okupio jutros na liturgiji u crkvi Sveti Sava pored Parohijskog doma na Vračaru u Beogradu.

Kako saznajemo, na jutrošnjoj liturgiji vernici nisu, kao ranijih dana, sledili mere u borbi protiv epidemije. Za razliku od prethodnih dana, kada su liturgije bile praćene van crkve i na propisnom rastojanju, jutros su vernici u većem broju ulazili u crkvu.

Sve ovo događa se dan nakon što je i definitivno postalo jasno da neće biti skinuta zabrana kretanja tokom vikenda, za pravoslavni Uskrs.

Skidanje zabrane kretanja je zatražio Sinod Srpske pravoslavne crkve, i to na dan Uskrsa od 5 do 10 sati ujutro, “kako bi pravoslavni vernici koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da prisustvuju liturgiji”.

Kako saznajemo, o jutrošnjem okupljanju više građana obaveštena je i policija.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.