UPOZORENJE: U toku je SMS prevara, ne šaljite lične podatke putem poruke

Foto: Pixabay

Udruženje banaka Srbije upozorava da je jedan broj građana dobio SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci: jedinstveni matični broj građanina, broj računa, PIN i slično. Ističu da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji.

Iz Udruženje banaka Srbije navode da će banke u kontekstu isplate penzija svakako kontaktirati s klijentima, što može da podrazumeva i komunikaciju SMS porukama. Ali, kako navode, u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti pomenute lične podatke, kao što su JMBG ili PIN kod.

„Molimo građane da obrate pažnju, da pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u svakom slučaju čuvaju pažljivo svoje lične podatke, kao što je i do sada bila praksa u poslovanju sa bankama“, navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Podsećaju građane da sve podatke o bezbednosti u poslovanju sa bankama mogu pogledati na sajtu Udruženja banaka Srbije.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime