UPOZORENJE RHMZ-a: Košava i do 100 kilometara na sat

Foto: Direkt.rs

U Srbiji, hladno i ponegde maglovito jutro. U košavskom području jak vetar. Tokom dana oblačno i uglavnom suvo. Popodne je ponegde moguća slaba kiša, a u Timočkoj krajini i po koja pahulja.

Duvaće košava, koja bi na jugu Banata mogla dostići i 100 kilometara na čas. Košava bi mogla da oslabi tek u utorak.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros upozorenje na olujni jugoistočni vetar u košavskom području, od danas do 9. decembra.

Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, uglavnom od 24 do 28 m/s, odnosno 85 do 100 km/h, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Navedeno je da će na području Beograda udari košave dostizati 17 m/s, odnosno 60 km/h.

Ujutro temperatura od -3 do 1, tokom dana od 6 do 10 stepeni, u Timočkoj krajini svežije, do 2 stepena. U tom kraju moguć je i slab sneg.

U Beogradu nakon pretežno oblačnog i hladnog jutra, temperatura do sedam stepeni.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.