Upoznajte se sa novim pravilima pre odlaska u teretanu i kozmetički salon

Foto: Freepik

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju da srede frizuru ili odrade trening u teretani. To će, ako su zakazali termin moći već od sutra. Ipak, važiće posebna pravila.

Snalažljivosti i disciplini kineskih frizera u doba koronavirusa, smejali su se gotovo svi. A sada, posebne, ali manje maštovite mere opreza, počeće da primenjuju i njihove kolege u Srbiji.

Kada konačno odete da sredite frizuru, a na vratima salona ne prepoznate svog frizera u zaštitnoj opremi, ne brinite, to je samo prvobitni šok. Jer put do frizure popločan je određenim pravilima.

„Neće moći više klijenata da bude u isto vreme, ako dođu ranije moraće da sačekaju ispred salona. Druga stvar, dezinfekcija kompletnog našeg osoblja, kompletno ljudi koji dolaze – obuća, moraćemo da im merimo temperaturu kao što ćemo meriti i našim zaposlenima. Postavićemo im par pitanja o njihovom zdravlju, prosto to je bezbednosna procedura“, kaže vlasnik frizerskog salona Bojan Savić.

Ta procedura podrazumeva i obavezno nošenje maski i rukavica pa će zbog toga, ali i lista čekanja koje se prave, poseta frizeru izgledati kao odlazak kod lekara.

Kozmetičarke zaštićene vizirima

Ništa manje ne očekujte ako se zaputite u kozmetički salon jer vas i tamo očekuju nova pravila.

Vlasnica jednog kozmetičkog salona Biljana Ćulibrk navodi da će biti obavezno da se stave nazuvice na stopala i maske nakon što klijent opere ruke.

„Mi smo već zaštićeni vizirima i maskama i maske će morati da menjaju na sat vremena. Obezbeđivaćemo i maske i vizire, takođe, i postoje pregrade koje će sada imati, one su skroz providne tako da komunikacija nije prekinuta“, ističe Violeta Ćulibrk.

Dodaje da su dolasci u društvu potpuno zabranjeni.

Kako će izgledati trening u teretani

Koje će sve mere morati da preduzmu fitnes centri kako bi zaštitili zdravlje vežbača i zaposlenih još nije poznato, ali je izvesno da će se, osim sportske, u teretane nositi i zaštitna oprema. Nije isključeno da će se sa maskama i trenirati.

„Malo je teže sa maskom s obzirom na to da vežbačima treba zaista dosta kiseonika, ali ako zaista ne mogu bez vežbanja i ako to bude procedura, moraće da se poštuje. Postojaće i dezobarijera na samom ulazu gde će očistiti tu obuću sa kojom su došli, a od ranije važi pravilo da onaj ko je došao sa ulice ne može u tim patikama da vežba, mora posebne da ima za vežbanje u teretani. Ukoliko bude propisano i merenje temperature i toga ćemo se pridržavati“, rekao je Ivan Aksentijević, direktor prodaje TC „Tašmajdan“.

Posebnih higijenskih mera pridržavaće se i zaposleni. Sprave će se češće brisati, sale i saloni provetravati, a razmak između klijenata na tretmanima biće do 30 minuta.

Za to vreme, frizeri i kozmetičari menjaće zaštitnu opremu i poput zubara sterilizovati i dezinfikovati instrumente za rad.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.