ULICE U ČAČKU POD VODOM I PUNE RUPA: Javno preduzeće ćuti na probleme građana

Balkanska ulica u Čačku, Foto: Direkt.rs

Već duže vreme posle bilo kakvih padavina građani Balkanske ulice kod Doma penzionera u Čačku muku muče sa svojevrsnim potopom, da muka bude još veća, ulica nije sanirana duži vremenski period pa je sama vožnja kroz istu slalom sa previše rizika.

Građani ove ulice su nam već nekoliko puta skretali pažnju na očajno stanje ulice u kojoj žive. Ulica je puna udarnih rupa i gotovo je pa nemoguće proći kroz istu, a ne oštetiti automobil. Rupe su duboke po par centimetara, a njihova površina je sve veća i veća.

Balkanska ulica u Čačku, Foto: Direkt.rs

Problem je i kišna kanalizacija na samom kraju ulice koja se zapuši prilikom najmanjih padavina i poplavi veliki deo raskrsnice.

Stanari ove ulice se pitaju da li su oni građani drugog reda i zašto se samo ova ulica ne sanira već godinama?

Ulice pod vodom, a direktor se češlja

Poslali smo tri pitanja u vezi sa ovim problemom, pomoćniku gradonačelnika, gospodinu Milanu Bojoviću.

Balkanska ulica u Čačku, Foto: Direkt.rs

Pitanja su bila sledeća:
1. Da li je planirano „krpljenje“ rupa u ovoj ulici?
2. Da li je planirana sanacija kišne kanalizacije u ovoj ulici?
3. Po kom prioritetu se radi sanacija ulica u gradu?

Od gospodina Bojovića dobili smo uopšten odgovor da su u toku aktivnosti na popravci oštećenja na kolovozima u gradu na Moravi i da će oštećena u Balkanskoj ulici biti sanirana uskoro. Takođe, u odgovoru je navedeno da se oštećenja popravljaju bez prioriteta i sa namerom da se sva oštećenja saniraju.

Balkanska ulica u Čačku, Foto: Direkt.rs

Ono što nam je upalo u oči prilikom ove korespodencije je bilo to da je u sam odgovor bilo uključeno i Javno preduzeće „Gradac“ kojem je prosleđen mejl sa pitanjima, ali odgovor od ovog JP nikada nije stigao u našu redakciju.

Na čelu ovog Javnog preduzeća je kadar SNS u Čačku, Dragan Vukajlović, koji je postavljen na to mesto nakon protivzakonite smene njegovog prethodnika. Posledice ove promene će osetiti svi građani u Čačku jer će upravo iz njihovih džepova biti plaćena odšteta za ove ilegalne radnje.

Statutom je određeno da se ovo Javno preduzeće bavi održavanjem ulica i puteva na teritoriji Čačka, a da li to radi kako treba ili ne, ostavljamo građanima da odluče.

IZVORDirekt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.