Uhapšene četiri osobe u Čačku zbog davanja mita lekarki

Ilustracija, Foto: Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je četvoro osumnjičeno za davanje mita 2019. godine i 2020. godine jednoj lekarki u Čačku, da bi im izdala „adekvatne izveštaje“ za ostvarivanje prava na invalidsku penziju, bolovanje ili medicinsku negu.

Oni su u više prilika prilikom pregleda lekarki dali ukupno više od 1.000 evra.

Policija je u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila D.M. (59), M.T. (38) i D.P. (69), svi iz Čačka, zbog sumnje da su davali mito.

Uz to je protiv jedne osobe (38) podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio isto krivično delo, a protiv jedne lekarke čačanske bolnice krivična prijava za krivično delo primanja mita.

Osumnjičeni D.M, M.T. i D.P. su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u Tužilaštvo.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.