UHAPŠEN UGOSTITELJ I GOSTI: Usred vanrednog stanja služio piće u kafiću

Policija u Valjevu uhapsila je šest osoba, koje je zatekla u kafiću u tom gradu, zbog sumnje na nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Uhapšeni su A. Đ. (1980), A. K. (1996), Z. P. (1964), N. M. (1993), Ž. M. (1973) i M. Đ. (1995) iz Valjeva, saopštio je MUP.

Policija je zatekla A. Đ. kako služi piće ostalim uhapšenima koji su bili gosti u kafiću u Valjevu, čime su prekršene mere zabrane rada ugostiteljskih objekata u vreme vanrednog stanja i zabrane okupljanja.

Osumnjičeni su, uz krivičnu, prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

U Srbiji je, u sklopu Vladinih mera za borbu protiv koronavirusa, uvedena je zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom prostoru.

Inače, prekršajne kazne za one koji ne poštuju mere zabrane ograničenja kretanja u vreme važenja vanrednog stanja kreću se od 50.000 do 150.000 dinara, a mogu da budu zamenjene i zatvorskim kaznama.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.