U Srbiju stiže 20 doza vakcine Sputnjik V za laboratorijsku kontrolu

Ilustracija, Foto: Pixabay

U Srbiju će do kraja ove nedelje stići 20 doza vakcine ruske Sputnjik V za laboratorijsku kontrolu, najavio je ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturovim, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić i Manturov razgovarali su tokom videokonferencije, a ruski ministar upoznao je premijerku Srbije dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V.

Brnabić je rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku i istakla kako je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Srbija je, prema njenim rečima, zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na videokonferenciji su učestvovali i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICЭM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade će u utorak 1. decembra nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju Vlade.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.