U Srbiji preminulo još 6 pacijenata, potvrđena 233 novoobolela

Ilustracija, Foto: Freepik

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana 233 nova slučaja koronavirusa. Preminulo je još 6 pacijenata.

Ukupno preminulih pacijenata od početka epidemije u Srbiji je 162.

U poslednja 24 sata testirano je 3.614 osoba, od čega je 233 uzorka pozitivno, a na respiratoru je 85 osoba.  Takođe je hospitalizovan 2.701 pacijent. Ukupno je testirano 67.917 ljudi, a izlečeno 1.209 ljudi.

Od danas su na snazi nove, blaže mere. Stariji od 65 godina u vreme policijskog časa mogu u šetnju pola sata duže nego ranije. Ponovo rade pijace u zatvorenom, frizerski i kozmetički saloni, teretane i fitnes klubovi.

Procenat pozitivnosti u poslednja 24 sata 6,4 odsto

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je da je u poslednja 24 časa procenat pozitivnih na koronavirus nešto veći – 6,4 odsto.

Ona je rekla da se ukupan broj preminulih održava kao i prethodnih dana i da je od šestoro preminulih u poslednja 24 sata, njih četvoro iz Gerijatrijskog centra u Nišu.

Zamenica direktora Instituta „Batut“, Darija Kisić Tepavčević, rekla je da je mišljenje struke da još nije vreme da se vratimo svakodnevnim aktivnostima, kao pre uvođenja vanrednog stanja.

„Apelujem da se strpimo još malo, da izdržimo još malo, jer je izvesno da vidimo kraj epidemijskog toga, da uđemo sa što boljim imunitetom u buduće dane“, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.