U Skupštinu stigao predlog za ukidanje vanrednog stanja

Arhiva, Foto: Direkt.rs

U Skupštinu Srbije stigao je predlog za ukidanje vanrednog stanja, kao i predlog zakona o važenju uredbi koje su donete tokom vanrednog stanja, kojim je predviđeno i da nadležne izborne komisije 11. maja donesu rešenje o nastavku izbornih radnji za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Ranije je najavljeno da bi Skupština Srbije u sredu mogla da donese odluku o ukidanju vanrednog stanja.

Vanredno stanje je zbog epidemije koronavirusa uvedeno 15. marta, a kako Narodna skupština nije bila u mogućnosti da se sastane, tu odluku su zajednički doneli predsednik Srbije, predsednica parlamenta i premijerka.

Skupština je odluku o uvođenju vanrednog stanja potvrdila 29. aprila.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić u ponedeljak je saopštio da će izbori, prvobitno zakazani za 26. april, biti održani 21. juna.

IZVORFoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.